La Asociación Aguas Minerales de España (ANEABE) ha ampliat el pla de presentació de candidatures per als seus I Premios de I + D + i de Materiales de Envasado Alternativos. Hay que recordar que estos galardones pretenden reconocer el trabajo y esfuerzo que los científicos dedican a la búsqueda de propuestas no convencionales destinadas a mejorar o sustituir los actuales materiales que se emplean para el packaging de la industria de la alimentación y bebidas y, en especial, per a l’envasat d’aigua mineral.

La present convocatòria està oberta a grups d’investigació o persones físiques o jurídiques pertenecients a qualsevol entitat científica espanyola que podrà presentar tant candidatures com a consideracions, sempre que es tractin de projectes originals i diferenciats. El plazo para poder presentarlas se ha ampliado fins al proper 8 d’octubre de 2021 a les 23:59 h (hora espanyola).

El jurat dels I Premis d’I + D + i de ANEABE està format per experts en innovació i sostenibilitat que valoraran el contingut dels treballs presentats tenint en compte, entre altres, la viabilitat, l’aplicabilitat i el foment de la sostenibilitat i de la Economía Circular en sus propuestas.

El projecte guanyador rebrà un primer premi dotat amb 1.000 euros. Es lliurarà a més un accés de 500 euros per a un altre dels projectes presentats.

La proposta sectorial per la Innovació
El sector de les Aigües Minerals ha significat sempre per la seva proposta per la innovació, realitzant un gran esforç en la cerca de nous materials i formats que asseguren una correcta i eficient gestió dels envasos; al mateix temps que permet que es pugui posar a disposició de la societat un producte alimentari segur, de qualitat, saludable i sostenible.

ANEABE és conscient de que la innovació va a ser un dels principals motors per impulsar la recuperació econòmica i social generada després de la crisi de la Covid-19, de ahí que el sector estigui perfectament posicionat per contribuir amb projectes i solucions a la seva recuperació. “Es tracta d’un eix d’actuació clau per al sector d’Aigües Minerals, que ajudarà a impulsar i aconseguir els objectius del Pacte Verde Europeu, els ODS el 2030 i, més a curt pla, contribuir a la recuperació amb projectes derivats dels Fons de Recuperació Next Generation. A més, forma part del nostre Compromís Medioambiental el foment i seguiment de projectes d’I + D + i ”, explica Irene Zafra, secretaria general de ANEABE.

Per a més informació i consulta de les bases dels premis: www.aneabe.com/premios-innovacion