David Aguilar, “Hand Solo”, (Andorra, 1999), ha incorporat a l’equip d’embajadors que recolza la Fundació Adecco en el projecte #EmpleoParaTodos, la meva missió és la inclusió laboral d’aquelles persones més vulnerables de la nostra societat.

Aquest jove estudiant de bioingenieria centrarà el seu treball en la sensibilització d’entorns empresarials a través de jornades dirigides a empleats, comitats d’adreça, departaments de recursos humans i altres àrees implicades en la inclusió laboral de professionals amb discapacitat. En aquestes jornades, el nou embajador compartirà el seu testimoni, les seves experiències i anècdotes a partir de la ponència “A lego life”.

Amb aquesta incorporació, David passa a formar part de l’equip d’embajadors de la Fundació Adecco al que ja pertanyen altres cinc referents en l’àmbit de la discapacitat: Pablo Pineda, Juan Manuel Montilla “El Langui”, Desirée Vila, Raquel Domínguez, Edu Carrera y Maria Petit.

El joc que es va convertir en història de superació
David Aguilar nació amb síndrome de Polònia, una malaltia congènita que impidia que es desenvolupés el seu múscul pectoral i el seu dret anterior. Debido a su discapacidad, sufrió acoso escolar, pero no dudó en pedir ayuda y encontró una vía de escape en el LEGO. Gràcies a aquest joc de construccions dio rienda suelta a la seva creativitat i, amb tan sols nou anys, es va construir la seva primera pròtesi.

David transformó su amor por las piezas de LEGO en su identidad. Una història d’inspiració i superació per als quilòmetres de nens que el siguen en redes socials i ara també per a totes aquelles persones que escullen el seu missatge als “Encuentros por la diversidad” organitzats per la Fundació Adecco junt a empreses de tota Espanya. Misión que compatibilizará con sus estudios de Bioingeniería en la Universidad Internacional de Cataluña (UIC). A sus 22 años, David ya ha escrito un libro contando su experiencia (‘Pieza a pieza. La historia del chico que se construyó a sí mismo’) i és el protagonista del documental ‘Mr. Hand Solo ‘, que aviat s’estrenarà a Espanya, i que obtindrà el premi al millor documental del festival Boston Science Fiction Film.

En el seu nou paper com a embajador de la Fundació Adecco, David Aguilar espera que el seu missatge de superació “pugui influir en fer del món un lloc millor, més solidari i humà. Un lloc on la discapacitat no mar motiu d’exclusió, sinó d’inclusió ”. També pretén que la seva història de superació tingui el poder d’arribar a les corazones de les persones que puguin canviar el món: “Dar més possibilitats a aquells que abans estaven en risc d’exclusió i que cada vegada més, tenen l’oportunitat de demostrar la seva valia . Mi historia fluye en dos direcciones: poder inspirar a las personas como yo, ya aquellos que pueden decidir nuestro acceso a nuevas oportunidades ”, afegit.

Por su parte, Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, recuerda que “con testimonios como el de David se derriban viejos estigmas que suelen perjudicar a les persones amb discapacitat al mateix temps que contribueixen a normalitzar el seu accés a l’àmbit laboral. Per a ell, és reconeixement fonamental les competències i el valor de les persones més allà de qualsevol etiqueta ”.

Sobre Fundación Adecco
Constituïda al juliol de 1999, la Fundació Adecco és fruit de la Responsabilitat Social Corporativa que assumeix el Grup Adecco com a líder mundial en la gestió dels Recursos humans. El seu principal objectiu és la inserció en el mercat laboral d’aigües persones que, per les seves característiques personals, es troben amb més dificultats a l’hora de trobar un lloc de treball.

Persones amb discapacitat, majors de 45 anys parats de llarga durada, dones amb responsabilitats familiars no compartides o víctimes de violència de gènere i altres grups en risc d’exclusió social.