El Ayuntamiento de Guadalajara ha elegit a la consultora d’igualtat Grup Atico34 per desenvolupar i implementar el seu Pla d’Igualtat entre homes i dones. Aquest pla ha estat coordinat per la segona tinent d’alcalde i responsable en matèria d’igualtat, Sara Simón, en col·laboració amb la Comissió negociadora i Gema Guerra, directora de l’Àrea d’Igualtat de Grup Atico34.

Un Pla d’Igualtat amb mesures pioneres
El Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Guadalajara ha estat el resultat de mesos de treball i fruit del consens entre treballadors de l’ajuntament, membres de la comissió negociadora i els partits polítics. En aquest sentit, el paper d’Atico34 ha estat fonamental per coordinar la relació entre els implicats en el pla, diagnosticar aspectes millorables en matèria d’igualtat i proponent les actuacions a realitzar.

Gràcies a la col·laboració entre les parts es pot implementar mesures pioneres, com la porta en marxa d’un protocol que regula el dret a la descripció digital i l’ús de dispositius electrònics des d’una perspectiva de gènere.

A la seva vegada, en el mes de setembre, des del mateix moment de l’aprovació del pla, ja he començat a desenvolupar accions com a protocol d’actuació en cas d’acòs sexual o per raó de sexe, i la primera edició dels cursos en línia d’Igualdad en l’àmbit laboral per al personal municipal.

Grupo Atico34, consultora líder en matèria d’igualtat
Amb actuacions com aquesta, el Grup Atico34 segueix confirmant-se com una consultora líder a nivell nacional en l’elaboració de Plans d’Igualtat. En l’actualitat l’empresa compte amb ocho Agents d’Igualtat, i amb previsió d’augmentar a un cort pla el nombre de professionals en aquesta àrea.

Cabe destacar que el pla per desenvolupar el Pla d’Igualtat en empreses o entitats amb més de 50 treballadors terminats al març de 2022. Ante esta tesitura, en Grupo Atico34 se ha detectado un gran aumento de las consultas para conocer los presupuestos y la metodología de treball. No hay que olvidar que no implantar este plan a tiempo podría acarrear duras sanciones.

El Grup Atico34 és una consultoria amb més de 12 anys d’experiència assessorant en matèria d’igualtat a empreses i que compte amb solucions innovadores per a tot tipus d’organitzacions. Entre ellas se encuentra un software online exclusivo para sus clientes que permite una gestión completa del Plan de Igualdad y que resulta de gran ayuda para los departamentos de Recursos Humanos.

La consultora ofereix els seus serveis a nivell nacional tant a empreses privades com a entitats públiques, i té presència en 26 ciutats espanyoles a través d’oficines propies, entre les les situades a Madrid, Barcelona, ​​València, Bilbao, Sevilla, Saragossa, Mallorca, Màlaga , Gijón o Tenerife.