Un dels grans problemes que tenen que afrontar els herederos a més de la pèrdua d’un ser volgut, son els Impostos de Sucessions, més valideses o deudes que deixin els fallecs als que no poden fer front. Aquesta situació actual ha suposat que les xifres de renúncia a les herències augmenten en un sol any considerablement: a Espanya s’ha passat de 18.900 renúncies, a prop de 45.000, segons les dades del Consell General del Notariado a principis de 2021.

El principal reclam de Grup Hereda no és només el pagament de tots els impostos per adelantat per al fet que l’herència pueda rebre la seva herència cien per cien lliure de cargues, sinó que a més compra els drets hereditaris en el cas de que els anomenats a heredar no vulguin fer-se càrrec de la herència, i així evitar una renúncia que acabe en un benefici cero.

Per poder fer front als costos i finançar la compra de drets hereditaris de totes aquestes herències, el CEO de Grup Hereda, Pedro Fernández, que parteix amb el control del 100% del capital social, ja ha començat les negociacions. Per el momento, ha lograt acords amb inversors estrangers que faran una injecció de capital de més de 10 milions d’euros, amb l’objectiu de seguir augmentant aquesta xifra fins a 100 milions d’euros. Des de Hereda afirman que aquesta cifra serà necessària ja que el seu nicho de mercado és molt ampli i està tant a Espanya com a l’estranger.

Aquest procés està avalat i assessorat a través d’un informe fiscal realitzat per la firma d’advocats internacionals especialistes en temes financers: Cuatrecasas.

El Grup Hereda va començar fa 20 anys com a despatx familiar especialitzat en la tramitació d’herències i la cerca d’herències quan les herències i les vivències quedaren abandonades i sense reclamar pel falliment del seu propietari. Quan una persona fallece sense familiars coneguts o sense testament, són vivendes quedant vacants generant ocupacions, problemàtiques d’insalubritat i acumulació de deutes de la finca. El Grup Hereda compte ara amb un equip d’advocats experts en herències i genealogistes que es troben als heretats legítims. Ofrecen dins dels seus serveis la tramitació, mediació i / o compra d’herència amb una gestió integral sense que l’herència tingui que adelantar despeses, consiguient així que la herència es resuelva i no queden abandonades o en mans del Estat.