La Comunidad Open Industry, impulsada pels Ayuntamientos de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, i amb el suport de Terrassa, Rubí i Montcada i Reixac, llança una nova versió de la plataforma Openindustry.cat, la primera fira virtual de la indústria, que posa en contacte diferents agents, para impulsar les produccions locals per a negocis globals (iKm.0) i guanyar competitivitat amb la transformació digital del teixit productiu (i4.0).

Una de las grandes novedades de esta nueva feria virtual, es el pabellón indústria iKm.0, on la indústria de proximitat es reivindica com a solució per evitar possibles rotures a les cadenes de subministrament, i el pabelló de indústria i4.0, on forman part de les empreses del nostre país que treballen en les 9 tecnologies d’aquesta indústria: Robòtica, Herramientas simulación 3D, Integración de sistemas, Fibra Óptica, Ciberseguridad, Tecnologías en Nube, Manufactura Aditiva, Realidad Aumentada y Big Data.

“Querem promocionar les capacitats productives del nostre territori, i internet ens permet arribar a tot el món. Open Industry és una eina local d’abast global”, senyala Perejaume Ferrer, del área de Promoción Económica de Barberà del Vallès, quien afirma que ‘el pabellón iKm.0 està centrat al Vallès Occidental, però el pabelló de i4.0, està obert a tot el món. De hecho, hay empresas de Barcelona, ​​Manresa y Vic, pero también de Japón, Holanda, Francia, e incluso de Sudamérica. La pandèmia ha accelerat el fet de que les empreses integren aquestes eines virtuals el seu dia al dia”.

Generar valor a través del coneixement i del networking empresarial
Formar part de la fira virtual Open Industry té muchas avantatges i beneficis per a les empreses expositores, que poden mostrar tots els seus productes i serveis durant els 365 dies de l’any, a tots els professionals presentats a la comunitat, així com interaccionar amb les diferents empreses expositores i membres de la comunitat.

“Open Industry és una eina que permet a les empreses generar contactes i trobar oportunitats de negoci. Les dinàmiques i accions de la fira virtual afavoreixen un diàleg empresarial on els seus membres poden compartir retocs i obtenir coneixements estratègics per encarar el futur”, senyala. Perejaume Ferrer, quien indica que el conjunt d’activitats de la fira Indústria oberta, “refuerzan la competitivitat de les empreses participants, generen valor en el territori i l’economia local venda reforçada”.

Per un altre costat, també es pot accedir a la fira virtual com a visitant, on els usuaris poden contactar amb les empreses expositores, conèixer les novetats de milles de productes i serveis de vanguardia, o participar en els diferents esdeveniments que organitza regularment la comunitat, com és el cas de les Jornades de Portes Obertes, on tindrà l’oportunitat de gaudir de diversos seminaris web i vídeos d’interès, a més de crear relacions, sinèrgies i oportunitats de negoci a través del networking empresarial. Precisament, la comunitat Open Industry organitza els propers 14 i 15 de desembre una nova edició d’aquestes Jornades de Portes Obertes.