Plytix y Novaluz encabezan el ranking de les millors empreses per treballar a Màlaga el 2021, elaborat per la consultora Great Place To Work®, en col·laboració amb l’Ajuntament de Màlaga, Promàlaga i Fundació CIEDES. Aquest certificat que reconeix anualment a les empreses ubicades a Màlaga que ha volgut participar en el procés com a llocs de treball exemplars, basant-se en la percepció dels / as empleats / as. Per a aquesta primera edició de 2021, s’ha analitzat 29 companyies de diferents tamaños i sectors, el que implicava contar amb l’opinió de 2398 treballadors.

Cuáles son los Best Workplaces Málaga
Totes les empreses ubicades a Màlaga poden participar al rànquing Best Workplaces de Màlaga elaborat per Great Place To Work®.

En aquesta primera edició del Ranking de les millors empreses a Treballar a Màlaga i en la 1ª posició, es troba Plytix, empresa de desenvolupament de programari; a la 2ª posició la sigue la companyia d’energies renovables Novaluz; la companyia d’educació, formació i tecnologies de la informació i la comunicació El Grup Mainjobs se situa a la 3ª posició. Vodafone, perteneciente a Tecnología (Telco), ocupa la 4ª posició. Le sigue en la 5ª posició de la companyia del sector segur Grupo DKV Seguros. A la 6ª posició del rànquing se situarà l’empresa de tecnologies de la informació i desenvolupament de software Technest. A la 7ª posició es troba l’empresa de consultoria i formació Sipadan. Seguiment de la companyia d’anàlisi de dades Verisk en la 8ª posició. A la 9ª posició se situa la companyia de distribució de bebides Cervinter. Tancant el rànquing Banca March, del sector financer i bancari, ocupa la 10ª posició.

La confiança, motor de l’excel·lència laboral
Great Place To Work ® Espanya ha elaborat el rànquing Best Workplaces de Màlaga, a través d’un mínim procés d’anàlisi, avaluació i certificació.

Per a Great Place To Work ®, la Confiança és el principi més important que defineix els Excel·lents Llucs per a Treballar i es basa en la credibilitat de la direcció, el respecte i la manera en què es troben tractats els / as empleados / as. El seu model Trust Index © o Índice de Confianza mide el nivel de Confianza dentro de una organización, lo que revela si los empleados están alineados con los objetivos de la empresa e identifica las áreas en las que es requiere redefinir la cultura de la compañía. Així, Great Place To Work ® ajuda a les empreses per aconseguir objectius corporatius, creant entorns laborals positius i incrementant la seva capacitat de negoci.

Les companyies representades en aquest Ranking han participat en el diagnòstic amb totes les persones de la companyia involucrada. S’analitzen qüestions centrals com els nivells de confiança, mitjançant aspectes com: la comunicació, escolta, credibilitat, desenvolupament professional, reconeixement, conciliació, igualtat d’oportunitats, orgull, camaraderia, així com la cultura de l’organització. Son los propios trabajadores / as los que dicen si la empresa es un excelente lugar para trabajar.

A més, les empreses reconegudes al rànquing Best Workplaces Màlaga destaquen pels següents aspectes:

  • El 92% dels / as empleados / as de los Best Workplaces Málaga afirma que els seus líders representen els valors de la companyia i està orientat a persones.
  • El 97% de los / as empleados / as considera que rep un tracte just independentment del gènere.
  • El 89% dels / com empleats / com dels millors llocs de treball de Màlaga. se siente bien por la forma en que contribuye a la sociedad.
  • El 91% de les persones de les Millors Empreses per a Treballar a Màlaga està disputat a donar més de sí i entén les dificultats com a reto.
  • Al 86% dels / as empleados / as de los Best Workplaces Málaga piensa que se anima a que hagan las cosas de forma diferente independientemente del resultado.
  • El 87% dels / els empleats / as afirma que en la seva organització se les anima a equilibrar la seva vida personal i professional.
  • El 92% opina que les persones que treballen a Best Workplaces Málaga s’adapten ràpidament als canvis necessaris per a l’èxit de l’organització.
  • El 93% de los / as empleados / as afirma que respaldaría ante familia y amigos que la organización es un Excelente Lugar para Trabajar.

“En un escenari tan compleix com el llenat actual de retos, com la digitalització, la gestió de la diversitat i l’acció del millor talent, estem molt orgullosos del treball que han realitzat les companyies de Màlaga per fer créixer els seus negocis, ponient als / as empleados / as en el centre de la seva estratègia. Han estat capaces de maximitzar el potencial humà del seu equip a través d’un lideratge inspirador, valors amb sentit i una cultura en la que tots els / as empleados / as confían en la organización, ”explica Álvaro Martínez, Responsable del Ranking Best Workplaces Málaga 2021. “Lo que premiamos con este Ranking son aquellos casos d’èxit, que ens inspira a dissenyar entre tots / as una cultura a Màlaga de bons llocs de treball i d’innovació.”