La compañía, que mantiene su sede en el icónico distrito [email protected], es muda al complex Smart, primer edifici intel·ligent d’Espanya dissenyat per reduir les emissions de CO² i el seu impacte en l’entorn i oferir entorns de treball que potenciï la salut i el bé de les persones i espais més productius.

A punt de complir 20 anys al nostre país, la filial de Deutsche Telekom reafirma el seu compromís amb el desenvolupament sostenible i la innovació tecnològica, avançant així en els objectius estratègics del grup de reduir al màxim el seu consum energètic i assolir les zero tonelades de CO² en les seves emissions per a l’any 2030.

Meridia Capital, propietari i desenvolupador de l’innovador immobiliari, ha firmat amb T-Systems el contracte d’arrendament per 11 anys. La operació ha estat assessorada per JLL.

T-Systems ha anunciat el trasllat de la seva seu a Barcelona al complex intel·ligent, el primer edifici intel·ligent d’Espanya, propietat de Meridia Capital, ubicat també al districte [email protected], punt neuràlgic per a la innovació tecnològica a Espanya i Europa. La filial de Deutsche Telekom ocuparà alguna cosa més de 7.500 m2 per oferir als empleats de T-Systems a la Ciutat Condal un nou espai digitalitzat, sostenible i flexible des d’on innovarà per als seus clients a partir del proper mes d’enero de 2023. Aquest canvi és una mostra més del compromís de la filial de Deutsche Telekom per seguir creixent al nostre país de forma sostenible, integrant tecnologies més verdes, i oferint amplies polítiques de conciliació i flexibilitat laboral per als seus empleats.

“España es un mercado estratégico para T-Systems, donde queremos seguir creciendo de forma sostenible” afirma Osmar Polo, Director General de T-Systems Iberia “Tras casi 20 años en España, esta nueva sede se ajusta más a nuestra filosofía, nos proporciona un entorn innovador, digitalitzat i sostenible, i ens permet millorar encara més les nostres polítiques de conciliació i flexibilitat laboral ”.

El canvi de seu és un pas més en l’estratègia de sostenibilitat de la filial de Deutsche Telekom, que avança així en els objectius estratègics del grup de reduir al màxim el seu consum energètic i assolir les zero tonelades de CO² en les seves emissions per a l’any 2030 . En aquest camí, T-Systems anuncia la instal·lació de 159 panells solars a l’edifici d’operacions del seu centre de dades de Cerdanyola del Vallès que li ha permès reduir la seva huella de carbó un 89%.

Un edifici més sostenible i més digital
El complejo compte intel·ligent amb la certificació energètica AAA i les certificacions LEED Platinum, que reconeixen la seva sostenibilitat, i WELL Gold, otorgat per l’International WELL Building Institute als edificis que potencien la salut i el bé de les persones i crean espais més productius mitjançant l’aplicació de la metodologia WELL.

Són certificacions el que es converteixen en l’edifici més adequat per a que T-Systems impulsi i consoli la seva política de treball flexible i conciliació laboral que hagi convertit en una de les 50 millors empreses per treballar d’Espanya segons Forbes.

El seu complement s’ha construït utilitzant materials de baix impacte ambiental, i el seu disseny redueix més d’un 10% les emissions de CO2, integra 574,4 m de zones verdes i redueix el consum energètic en un 32%. A més, també redueixen el consum d’aigua en més d’un 50%, i impulsen la mobilitat sostenible a través de 65 plaça per a vehicles elèctrics.

“Estamos muy orgullosos de haber cerrado está operado con un inquilino plenamente alineado con la filosofía y la sostenibilidad del complejo, reafirmando el interés por edificios pioneros y diferenciales” afirma Juan Barba, soci i cap d’immobles a Meridia Capital “A més dels 7.500 m2 que ocuparà T-Systems, el compte complert amb més de 17.000 m2 disponibles, que estaran plenament operatius a partir de l’estiu de 2022 “.

La nova seu de T-Systems serà a més el primer edifici intel·ligent d’Espanya i també espera el primer amb la certificació Wiredscore que garanteixi la qualitat dels seus sistemes de comunicacions i connectivitat. El complejo posa a més a disposició dels empleats una aplicació per automatitzar moltes de les seves tarifes diàries com reservar activitats o espais, places d’aparcament o fins i tot la menjar a l’hora deseada.

Un espai flexible i adaptable a les necessitats futures de T-Systems que es completa amb terra, zones comunes, i múltiples serveis pensats per crear comunitat. Tot ello amb un disseny que apela a la responsabilitat social de l’arquitectura, sentint estridències estètiques i creant un volum integrador capaç de conviure amb el barri del Poblenou i de transmetre els valors de la ciutat de Barcelona. El complejo Smart está pensado para integrarse en el entorno que mezcla la tradicional terracota amb els nous processos industrials i peces d’extrusió de gran format.