Els efectes econòmics de la pandèmia estan tenint un impacte negatiu en les finances dels espanyols. Tanto que, segons l’estudi Nous models de remuneració: el salari en temps real de Wagestream, plataforma de salut financera, fins a un 60% dels empleats ha patit estrès financer en els darrers mesos. La inquietud per arribar a fin de mes està vinculada a la productivitat en el lloc de treball, ja que el 74% dels empleats reconeixen que l’estrès financer perjudica significativament la seva salut mental, i per tant, el seu rendiment laboral.

Amb l’objectiu de que les empreses ajudin als seus empleats a ahorrar i millorar la seva liquidesa, Wagestream llança el seu nou servei per a empreses sota el nombre de Coach. Es tracta d’un producte pioner que ofereix als empleats formació sobre les seves finances personals a partir d’un test personal que valora el seu índex de salut financera atenent a qüestions específiques sobre els seus gastos, les seves deudes i el seu nivell de liquidesa a la fi de mes.

En funció del resultat, se le recomiendan una serie de proveedores estratégicos del ecosistema fintech. Entre ells destaca el contingut formatiu avalat per la web Finances per a tots, que compte amb el respaldo de la CNMV (Comissió Nacional del Mercat de Valors) i el Banc d’Espanya; el comparador d’ofertes d’energia impulsada per la CNMC (Comissió Nacional dels Mercats i la Competència); la Asociación de Ayuda al Endeudamiento (entitat sense ànim de lucre i referent nacional en la defensa de ciutadans que vol solucionar els seus problemes de deutes bancàries o públiques) o el assessor financer en línia gratuït Livetopic.

Tots aquests proveïdors tenen com a missió recolzar als seus usuaris a prendre millors decisions financeres i ajudar en la gestió del seu diner de manera que repercuteixi positivament en el seu benestar financer. A través d’ells, els empleats poden gestionar millor el seu diner, obtenir ahorros en les factures dels seus consums i en les seves compres, accedir a informació sobre els productes bancaris que més s’adapten a les seves necessitats, així com rebre assessorament en cas d’endeudament. A més, aquest servei permet analitzar la seva capacitat d’ahorro, predir com evolucionarà el seu salari i fins i tot detectar pèrdues en la seva capacitat econòmica.

Beneficis per a empleats que repercuteixen en l’empresa
El benestar financer és una de les principals preocupacions dels espanyols i la crisi del covid-19 no ha fet sinó agravar aquesta situació. En estos moments de incertidumbre, és important que les organitzacions contribueixen a millorar la intel·ligència financera dels seus empleats, posat que a la llarga també suposa un benefici per a les, augmentant el compromís dels empleats, millorant la seva productivitat i disminuint la rotació, factors claus per a l’èxit de l’empresa.

“Ofrecer a los empleados formación y herramientas que mejoren su bienestar financiero tiene un impacto a largo plazo en su bienestar general. Las empresas ya son conscientes de que atraer y retener al mejor talento es fundamental para su supervivencia y este tipo de beneficios puede ser un aspecto diferencial en su propuesta de valor para el empleado ”, senyorial Peter Briffett, cofundador i CEO de Wagestream.

En el context econòmic actual, els beneficis corporatius es converteixen en una alternativa per a les empreses millorant la liquidesa dels empleats. Dentro de estos beneficios, el salari en temps real, és dir, la possibilitat de que l’emplaçat pugui disposar de la part del salari ja treballat, es perfila com una fórmula perfecta per oferir més flexibilitat als empleats i que estigui tenint un major marge per fer front a despeses imprevistes.

Sobre Wagestream
Wagestream té la missió de millorar el benestar financer dels treballadors de tot el món. Wagestream és la solució líder del mercat que permet als empleats cobrar el temps real, fer seguiment de la nòmina devengada cada dia, estalviar diners i aprendre tècniques de control financer, tot a través d’una aplicació fàcil d’utilitzar. Wagestream ja t’ajuda a més de 300 empreses i dóna accés a un temps real a més de mig milió d’empleats a tot el món.

Wagestream es funda amb un propòsit social i entre els seus primers inversors es troba organitzacions benèfiques com Fair by Design, Joseph Rowntree, Barrow Cadbury Trust i Big Society Capital, comprometides amb la millora del benestar financer de la població.

Per saber més sobre Wagestream visitar www.wagestream.com/es/.